20-års jubileumstävling

05.09.2015 12:11

20-års jubileumstävling

Jubileumstävlingen spelades som en 6 håls scrambletävling där lagen satts ihop i fallande handicap-ordning. Efter 6 hål gick det lag med bäst resultat vidare till en individuell shoot out-final där en enda segrare skulle koras. Vinnande lag i Scramble var Rille, Eje, Tian och Henrik med den imponerande scoren på -5 över 6 hål. I finalen kom nerver in i spel och på första hålet, ett par 3, spreds bollarna friskt av alla utom Tian som satte upp den på green. Eje och Rille räddade trots allt bogey medan Henrik var eliminerad. Kvar var Tian med en enmetersputt för seger och den största segern i hans karriär, men putten missade hårfint. Efterföljande par 4 uppvisade samma mönster, Tian stabilt ut på fairway medan Rille och Eje spred bollar åt alla håll från tee. Till slut hittades bollar men endast Rilles provisoriska och han var i praktiken borta. Eje lyckades rädda en bogey och när Tian inte vari högform i närspelet utan skrapade ihop en 7:a stod Eje som segrare. 

Mest minnesvärt på hela tävlingen får det nog dock anses vara att det gjordes 2 HIO inom 20 minuter. Rille på hål 3 och strax därefter Nyrret på hål 5. Det brukar anses att en låghandicapare har 1 på 5000 att göra en HIO och en medelhandicapare 1 på 12000. Det ger oss ca 1 på 8000. Att det görs 2 HIO på 48 försök förstår alla som läst statistik att det är 1 på 1 333 333 att det ska hända.

På 20 BMC har det spelats 6432 par 3-hål. Vän av matematik förstår då omedelbart att vi är osannolikt bra som gjort 3 HIO under BMCs historia (att Nyrret gjort två själv tar vi ingen hänsyn till utan solar oss alla i glansen av vår gemensamma briljans). 

Så var det med 20-års jubileumet. Inspirationen till BMC kom från ett gäng som körde en liknande tävling men som la av efter 20 år. Men inte vi, det blir många år till av BMC. Eller som Toamannen skulle sagt - This is not the end, this is not even the beginning of the end, this is the end of the beginning. Mors.